Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Anmäl konto till kontoregistret  - utbetalningar direkt till ditt konto

Man in an office, woman in background

Anmäl ditt kontonummer till vårt kontoregister och få utbetalningar direkt till ditt konto från företag, myndigheter och kommuner som betalar ut pengar via Swedbanks utbetalningssystem. Kontot kan du ha i vilken svensk bank som helst, du behöver alltså inte vara kund hos Swedbank. 

Gör kontoanmälan här

När du anmäler ditt konto med e-legitimation blir det aktivt för insättning inom två bankdagar. För att göra en kontoanmälan måste du vara 18 år. Din anmälan innebär inte att du blir kund i Laholms Sparbank.

* Webbsidan öppnas i ett nytt fönster. Kontoanmälan drivs av Swedbank och sparbankerna i samarbete med Posti Messaging AB.

Anmälan till Swedbanks kontoregister:

Om du saknar e-legitimation

Om du inte har e-legitimation anmäler du kontot på ett av Swedbanks eller sparbankernas kontor.

För dig som har samordningsnummer

Har du ett samordningsnummer istället för personnummer är det möjligt att göra kontoanmälan utan e-legitimation via bankens digitala tjänst. Har du konto i Swedbank eller sparbankerna blir kontot aktivt för insättning inom två bankdagar. Har du konto i annan bank kan det ta upp till tre bankdagar.

Om du är under 18 år

Om du vill anmäla ditt konto innan du hunnit fylla 18 år gör du det tillsammans med din vårdnadshavare (förälder) på ett av Swedbanks eller sparbankernas kontor.

Om du redan är kund i Laholms Sparbank

Om du är kund i Laholms Sparbank och inte anmält ditt bankkonto till vårt kontoregister, behöver du göra detta för att kontot ska bli aktivt för insättningar. 

Ta reda på om ditt bankkonto är anslutet till kontoregistret:

1. Logga in i internetbanken
2. Öppna fliken Fråga oss
3. Skriv din fråga till exempel: Är jag ansluten till ert kontoregister?

Om du har konto i utländsk bank

Vill du anmäla ditt konto i en utländsk bank gör du det på ett av Swedbanks eller sparbankernas kontor. Men kontrollera första att företaget du ska få pengar från kan göra utlandsbetalningar.